1. Oldal ismertető és szabályok

  Betartandó viselkedési kódex, azaz írott szabályok az oldal működésében

  Az idelátogató felhasználók viselkedésére és a hangnemére szabályokat fektetünk le. Amennyiben az oldal adminisztrátorai úgy tapasztalják, hogy a fordítókat zaklatják, akkor intézkednek és az érintett felhasználókat, bárminemű figyelmeztetés nélkül, (bár lehet egy-két könnycsepp elmorzsolása után), rögvest törölni fogják! Természetesen a magyarításokkal kapcsolatban kérdezni szabad, a kellő tisztelet megadása mellett. Továbbá, megkérnénk a kedves Felhasználókat, hogy elsősorban a fordítók weboldalain érdeklődjenek először, ha nem találnak megoldást, esetleg nem kapnak választ. Természetesen, kulturált hangnemben feltehetik a chat-en a kérdéseiket. Az oldal legalján található a “Szerkesztők/fordítók” névjegyzéke és mellette pedig, az “Ajánlott oldalak”. Javasoljuk ezen link-gyűjteményeknek áttanulmányozását, mielőtt bárki “Chat-et ragadna”.

  Ezen intézkedések bevezetésére azért van szükség, mert sajnos a felhasználók jelentős hányada úgy véli, nekik minden, mindig és mindenkor jár… Ezt trendet, részben a mai internetes társadalom szülte, ahol a tartalom fogyasztása igencsak méretesre duzzadt. Az oldalon regisztrált fordítók minőségi munkát szeretnénk letenni az asztalra, és be kell látnia mindenkinek azt, hogy ezt a tempót/iramot sajnos nem bírjuk tartani. Mindegyikünk elfoglalt, dolgozunk, ráadásul a többségnek családja is van, és még sorolhatnánk. Azaz közbe szól az élet. Azt is szeretnénk leszögezni, hogy egyikőnk sem közszereplő, ugyanolyan emberek vagyunk, mint bárki más. Tehát, aki ezzel jön, az is instant kitiltásban fog részesülni!

  Továbbá, szomorúan tapasztaltuk, hogy nem egy veterán fordító van az oldalon jelenleg, akik a kellő tiszteletet nem kapják meg… kioktatják őket, okoskodnak velük. Ha ilyet tapasztalunk, a zavargásban érintett személyeket, azonnal törölni fogjuk! Nyilván más felhasználónévvel és email-el visszatud regisztrálni bárki, aki ezeket műveli, viszont erre is kitalálunk egy gyógyírt. A trágár, nyomdafestéket nem tűrő nyelvezetet is megfelelően fogjuk “díjazni”, szintúgy a fenyegetőzést és személyeskedést sem toleráljuk!

  Letöltések

  Az oldal használta, a következő: bal oldalon látható, középtájon, fentről-lefelé haladva, három darab ikon. A “kék felhő” ikon a letöltés. Azonban, ha nem elérhető az adott letöltés, jelezzétek az Admin-nak, másodsorban a fordítóknak, hogy gond akadt a letöltéssel! A fordítók/készítők csupán feltöltenek ide, felelősséggel nem tartoznak a letöltésekért! Viszont alternatív linket sok esetben tudnak biztosítani, ha minden kötél szakad.

  Végszó

  Úgy gondoljuk, (az oldal adminisztrátorai), hogy mindenki van olyan intelligens, hogy belátja ezeket a dolgokat, és betartja ezen egyszerű szabályokat. A szabályok nem ismeretére való hivatkozást, nem FOGADJUK EL!

  Hivatkozások

  Az alábbi linkeken elérhetők a fordítók névjegyzéke és az ajánlott oldalak tára, az első körbeli tájékozódáshoz:

  Magyarítások Portál – A lista
  Szerkesztők
  Ajánlott oldalak