Forum

Notifications
Clear all

Hivatalos magyarítások  

Oldal 2 / 2

Mehee
Hozzászólások: 2
(@mehee)
Új tag
Csatlakozva: 6 év telt el

Összeállítottam egy listát azokról a hivatalos magyarításokról, amik annak idején a lemezes kiadáson magyarul jelentek meg, de a ma elérhető Steames, GoG-os stb. verziókba már nem került bele. Nem tudom mennyire toleráljátok itt ezeket, a magyaritasok.hu pl. annyira nem, bár ott is láttam némi nyitást ezek felé nemrég, de ha nincs helye ezeknek itt sem, töröljétek a témát. Olyanok remélem nem kerültek bele, amik gond nélkül elérhetőek magyarul. Mivel nálam is többször merült már fel a probléma, hogy ilyeneket vadászok, ezért gondoltam jó lenne egy felület, ahol egyben meglennének.

Az utóbbi időkben istvanszabo890629 sok ilyen játékkal foglalkozott, az ő munkássága is benne van a listában, ez esetben a linkek az ő felületeire vezetnek (PCGW, illetve egy steam útmutató). Remélem nem haragszik meg, amiért betettem ide is őket. Én magam a gépemen gyűjtögettem ezeket, a legtöbb esetben nem tudtam már, hogy honnan vannak, de ha az eredeti készítő ráismer valamelyikre, hozzáírhatja a nevét, illetve van egy-két saját próbálkozás is benne. Több játéknál is volt több csomagom, a listába mindegyiket beraktam és a 2. és egy esetben 3. verziónál a játék nevét beljebb húztam.

A listában szereplő magyarításoknak csak a töredékét teszteltem személyesen is, ezért nem tudom biztosan állítani, hogy mindegyik működik, ha valaki belebotlik egy problémásba, azt tudja jelezni a megjegyzés oszlopban pl.

Ha minden igaz, akkor a táblázatot úgy állítottam be, hogy bárki szerkesztheti, így ha valakinek van még más magyarítása is ezeken kívül, akkor tudja bővíteni, remélem a közösség erejével minél több ilyen előkerülhet.

A listában található továbbá néhány olyan cím is, aminél GoG-on és Originen magyarul van fenn, de Steamen nem (ez főleg az EA címeit érinti, mint a Dragon Age, Dead Space stb.) de ezeket is belevettem, mert mégis csak a Steam a fő platform. Illetve van olyan játék is, ami már nem kapható (pl. Fable 3, Splinter Cell 2) de hátha egyszer szükség lesz rájuk, ha újra elérhetővé teszik.

Nyitottam egy másik fület is a táblázatban, ide írtam néhány játékot, amikhez nincsenek meg a fájlok, de magyarul jelentek meg. Hátha egy hozzáértő kedvet kap és ránéz, vagy valakinek megvan hozzájuk. Egy-két linket itt is találtok ugyan, ezekhez írtam megjegyzést és inkább nem mertem a fő listába betenni. Ezt is tudjátok bővíteni, ha eszetekbe jut más.

A végére akkor jöjjön maga a táblázat:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1HUctfOtdY3lotbZ8vdKIwcUxsRZ5sxCH8mGyWbHSdMA/edit?usp=sharing

Témacímkék
12 Replies
Mehee
Hozzászólások: 2
(@mehee)
Új tag
Csatlakozva: 6 év telt el

A Prince of Persia - The Forgotten Sandshoz kaptam egy csomatot és csak pár MB (beraktam a listába) csak az a baja, hogy a menü és pl a játék közbeni tippek cseh nyelven van, a feliratok viszont magyarok az átvezetőkön. A nyakamat tenném rá, hogy évekkel ezelőtt ugyan ez a telepítő volt meg és működött is, mert arra tisztán emlékszem, hogy az Uplay kihívásokat megakasztotta és nem nyíltak ki, amiért végigjátszottam angolul is utána. Registryben próbáltam állítgatni a beállításokat, de nem jutottam előrébb, ha a játékot elindítottam, az átírt értékek visszaálltak angolra, és ugyan úgy a cseh menü fogadott. Bedobom ide, hátha valaki nálam ügyesebb lesz.

Válasz
László André
Hozzászólások: 1
(@laca333)
Új tag
Csatlakozva: 2 év telt el

Üdv!

A sendspace.com-ra feltöltött fájlokat nem lehet letölteni.

Válasz
Oldal 2 / 2
Share: