1. istvanszabo890629 2020-07-24

  Oldal ismertető és szabályok

  I. Regisztráció

  I.1 “Regisztráció”

  Az oldalon a regisztráció nem kötelező. Mint az látható, az oldalnak szimplán információs és letöltési funkciója van. Tehát aki csak letölteni jött, azon személyt arra kérnénk feleslegesen ne regisztráljon!

   

  I. 2 “Avatár/háttérképek”

  A regisztrált felhasználóknak lehetősége van avatár illetve háttérképet beállítani. Az egyetlen kitétel az avatárral kapcsolatban, hogy nem tartalmazhat önkényuralmi jelképeket, gusztustalan, sértő, másokat felkavaró vagy nyíltan szexuális tartalmú dolgokat.

   

  I. 3 “Többszörös regisztráció”

  Többszörös, illetve vissza regisztráció tilos, akit rajta kapunk egy ilyen dolgon, azt az érintett személyt azonnal tiltjuk. (Természetesen megvannak rá az eszközök, hogy permanens legyen, azaz örökre szóljon.)

   

  I. 4 “Sértő névválasztás” 

  A sértő névválasztás eseteit egyénileg vizsgáljuk ki és járunk el minden felhasználóval szemben. 

   

  II. Betartandó viselkedési kódex, azaz írott szabályok az oldal működésében 

  Az idelátogató felhasználók viselkedésére és a hangnemére szabályokat fektetünk le, és elvárjuk ezen szabályhalmaz áttanulmányozását! 

   

  II. 1 “Általános viselkedési szabályok” 

  A kellő tiszteletet és kulturált hangnemet alapból elvárjuk, minden regisztrált személytől, legyen az fordító vagy “mezei” felhasználó. A trágár, nyomdafestéket nem tűrő nyelvezetet megfelelően fogjuk “díjazni”, szintúgy a fenyegetőzést és személyeskedést sem toleráljuk! Egyénileg mérlegeljük az egyes eseteket, azaz, helyzettől és súlyosságtól függően járjunk el. 

   

  II. 2 “Tiltott beszédtémák” 

  Az oldalon szigorúan tilos vallási, etnikai csoport, kisebbség és szexuális hovatartozás becsmérlése és politikai propaganda hirdetése. Ezen felül tiltott az úgy nevezett “gépi magyarítások”, azaz, az öntanuló vagy mesterséges intelligenciával generált nyelvi csomagokkal kapcsolatosan felmerülő fórum topic-ok! Az oldalon, csak és kizárólag gondos és értő munkával készített honosítások kaphatnak helyet! Mennyiség kontra minőség elvet követve, mi az utóbbit preferáljuk. 

   

  II. 3 “Fordítókkal szembeni hangnem” 

  Amennyiben az oldal adminisztrátorai úgy tapasztalják, hogy a fordítókat zaklatják, akkor intézkednek és az érintett felhasználókat, bárminemű figyelmeztetés nélkül, (bár lehet egy-két könnycsepp elmorzsolása után), rögvest törölni fogják! Természetesen a magyarításokkal kapcsolatban kérdezni szabad, a kellő tisztelet megadása mellett. Továbbá, megkérnénk a kedves Felhasználókat, hogy elsősorban a fordítók weboldalain érdeklődjenek először, ha nem találnak megoldást, esetleg nem kapnak választ, természetesen, kulturált hangnemben feltehetik a kérdéseiket. Az oldal legalján található a “Szerkesztők/fordítók” névjegyzéke és mellette pedig, az “Ajánlott oldalak”. Javasoljuk ezen link-gyűjteményeknek áttanulmányozását, mielőtt bárki “Chat-et ragadna”. 

  Ezen intézkedések bevezetésére azért van szükség, mert sajnos a felhasználók jelentős hányada úgy véli, nekik minden, mindig és mindenkor jár… Ezt trendet, részben a mai internetes társadalom szülte, ahol a tartalom fogyasztása igencsak méretesre duzzadt. Az oldalon regisztrált fordítók minőségi munkát szeretnénk letenni az asztalra(!), és be kell látnia mindenkinek azt, hogy ezt a tempót/iramot sajnos nem bírjuk tartani! Mindegyikünk elfoglalt, dolgozunk, ráadásul a többségnek családja is van, és még sorolhatnánk. Azaz, közbe szól az élet. Azt is szeretnénk leszögezni, hogy egyikőnk sem közszereplő, ugyanolyan emberek vagyunk, mint bárki más. Tehát, aki ezzel jön, az is instant kitiltásban fog részesülni! 

  Továbbá, szomorúan tapasztaltuk, hogy nem egy veterán fordító van az oldalon jelenleg, akik a kellő tiszteletet nem kapják meg… kioktatják őket, okoskodnak velük. Ha ilyet tapasztalunk, a zavargásban érintett személyeket, azonnal törölni fogjuk! (Nyilván más felhasználónévvel és email-el visszatud regisztrálni bárki, aki ezeket műveli, viszont erre is van gyógyír.) 

   

  II. 4 “Fordítók támogatása” 

  Az oldalon regisztrált fordítók támogatása lehetséges, akár a kihelyezett PayPal gombbal, akár privát elérhetőségen egyeztetve

   

  IV. Fel és Letöltések 

  IV. 1 “Letöltések menüpont” 

  Az oldal használta, a következő: bal oldalon látható, középtájon, fentről-lefelé haladva, három darab ikon. A “kék felhő” ikon a letöltés. Azonban, ha nem elérhető az adott letöltés, jelezzétek az Admin-nak, másodsorban a fordítóknak, hogy gond akadt a letöltéssel! A fordítók/készítők csupán feltöltenek ide, felelősséggel nem tartoznak a letöltésekért! Viszont alternatív linket sok esetben tudnak biztosítani, ha minden kötél szakad. 

   

  IV. 2 “Feltöltések” 

  Az oldalra szigorúan tilos feltölteni mesterséges intelligencia vagy öntanuló adatbázissal készített magyar nyelvű csomagokat! Aki próbálkozik, (mert ahogy a mondás tartja próbálkozni szabad) azt azonnal kitiltjuk! Bárki, aki kedvet kapott és szeretne fordítani, természetesen egy lektorálás után felrakhatja ide a SAJÁT maga által készített csomagját, felhasználót nevét jelezve az Admin-nak! 

   

  Végszó 

  Úgy gondoljuk, (az oldal adminisztrátorai), hogy mindenki van olyan intelligens, hogy belátja ezeket a dolgokat, és betartja ezen egyszerű szabályokat. A szabályok nem ismeretére való hivatkozást, nem áll módunkban ELFOGADNI! 

  Kiegészítés, a gépi fordításokkal kapcsolatban: Az oldal elhatárolódik teljes mértékben, bármilyen gépi, (Google és egyéb) szolgáltatások igénybevételével készített magyarításoktól. Az oka egyszerű: nem képes megugrani a minőségnek az elfogadható fokát SEM. Továbbá az érintett személyektől is elhatárolódunk, akik ezeket a dolgokat preferálják és készítik, ezért született meg ez a kitiltó intézkedés. Ezt az intézkedést, senki ne vegye sértésnek, esetleg támadásnak és szeretnénk hatványozottan mindenki arra megkérni, hogy ne tekintsenek ellenségnek bennünket emiatt! 

  Hivatkozások 

  Az alábbi linkeken elérhetők a fordítók névjegyzéke és az ajánlott oldalak tára, az első körbeli tájékozódáshoz: 

  Magyarítások Portál – A lista
  Szerkesztők
  Ajánlott oldalak

   

 2. admin 2019-12-29

  PAYPAL támogatás gomb kihelyezése

  Amennyiben szerepel az oldalon a fordításod és szeretnél kihelyezni a játék oldalára egy adomány gyűjtő gombot vedd fel a kapcsolatot velem (admin).

   

  Küldd el a paypal-nál regisztrált e-mail címedet és elkészítem a gombot. Elég egyszer megadni és a többi fordításnál már automatikusan kikerül. Igaz ez a régebbi fordításokra is.

   

  Egyéb kérdés vagy igénylés esetén keressetek privátban vagy a kapcsolat fülön is írhattok.

   

  Üdv

  admin